Ondernemen & zzp

Nieuwe rel in soap Slotervaartziekenhuis

13-12-2013 14:59

Een nieuw hoofdstuk in de soap rondom de verkoop van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. De familie van oud-zieknhuisdirectie Asyel Erbudak heeft namelijk beslag gelegd op de aandelen die Delta Onroerend Goed op het ziekenhuis heeft. Dat bevestigde de advocaat van Erbudak vandaag.

Onrechtmatige aandelenemissie

De erven van grootaandeelhouder Jan Schram hadden het ziekenhuis verkocht aan zorgondernemer Loek Winter. Erbudak zegt een vordering op Delta te hebben omdat haar belang in het ziekenhuis is verwaterd door een onrechtmatige aandelenemissie.

Onafhankelijk besluit

Erbudak had de verkoop van het ziekenhuis aan de MC Groep van Winter aangevochten bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. De ondernemingskamer zette woensdag nog grote vraagtekens bij de deal, maar gaf de tijdelijk onafhankelijk bestuurder van de ziekenhuis-holdings, Charlotte Insinger, de bevoegdheid te beslissen.

Die besloot na alle punten en belangen ‘zorgvuldig tegen elkaar te hebben afgewogen in het belang van alle betrokkenen de koopovereenkomst toch niet te ontbinden’. Naar verluidt wilden zorgverzekeraar Achmea en huisbankier ING niet meewerken.

‘Wurgklem’

Het ziekenhuis en grootaandeelhouder Delta Onroerend Goed zeiden van meet af aan dat ontbinding van de verkoop aan Loek Winter een onbegaanbare route was. Het Slotervaart voelde zich in ,,een wurgklem” zitten door de machtsstrijd tussen de aandeelhouders Delta en Erbudak.

ANP/TPO