Ondernemen & zzp

Verkoop Slotervaartziekenhuis door zorgondernemer onzeker

11-12-2013 16:55

Het is onduidelijk over de verkoop van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam door zorgondernemer Loek Winter doorgaat. Charlotte Insinger, onafhankelijk bestuurder, mag nu beslissen over de verkoop van het ziekenhuis. Daarbij hoeft ze niet eerst toestemming te krijgen van de aandeelhouders. Dat besloot de ondernemingskamer in Amsterdam vandaag.

Klap voor aandeelhouders

De erven van grootaandeelhouder Jan Schram zijn door deze beslissing buitenspel gezet, ze hadden een deal gesloten met de Winter voordat de ondernemingskamer de aandelen onder bewind liet stellen, maar die deal is nu weinig meer waard. Ze eisten via een spoedprocedure goedkeuring voor de deal met de Winter, maar daar mag Insinger nu dus over beslissen.

De ondernemingskamer nam de beslissing om de aandeelhouders niet te horen, omdat er een impasse bestaat tussen de families Schram en de familie van oud ziekenhuisdirecteur Asyel Erbudak, die tegen de verkoop is.

Insinger moet snel beslissen

Het Slotervaartziekenhuis is ondertussen gebaat bij een snelle beslissing, en stelt zich op het standpunt dat het uitbetalen van salarissen deze maand moeilijk wordt als er niet snel een beslissing wordt genomen. Daarom heeft Insinger tot vanavond 24:00 stipt om de deal met Winter te blokkeren. Als zij niets doet dan gaat de verkoop alsnog door.

ANP/TPO