Economie

Mans En Garde: IDEX 2015 (video’s)

01-03-2015 17:15

IDEX2015C
 

Wapens zijn handel. En wapenbeurzen de plek om ze aan de man te brengen. Van 22-25 februari was Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zo’n plek. Een met een Holland Paviljoen. Daar kon je de ambassadrice van de Nederlandse handelsmissie, minister Jeanine Hennis-Plasschaert een hand geven. Of ze stak -als je mogelijk Hollands ging kopen- haar hand naar je uit. De minister van het inmiddels vederlichte departement moest de Nederlandse handelsmissie gewicht geven.

Bij 925.nl beschrijft Josephina Frederika uitgebreid welke Nederlandse bedrijven en organisaties acte de présence gaven op de IDEX, zoals TNO Defense. Ook het veelkoppige Thales, waar onder andere Hollandse Signaalapparaten (HSA) een onderdeel van is, had er meerdere stands (net als TenCate).

Franse Leclerc tanks (hier in de Nexter Group catalogus)
IDEX2015
 

Meer internationaal kijkend in de IDEX-index, kwam je regelmatig bedrijven tegen waar niet direct duidelijk van was wat voor soort (kill) hard- of software men aan de man (m/v) brengt. Een voorbeeld hiervan was het Litouwse LiTak-Tak, waar je voor moest doorklikken om te zien dat ze onder andere in de radarsystemen zitten. Een ander vaag voorbeeld was het Soedanese SUR International Investment Co. Ltd, dat onder SUN Test Systems B.V. uit Nederland stond in de index. SUR bleek geen louche off-shore geldstroom manipulator te zijn, maar een bedrijf dat uniformen en dergelijke produceert.

Onderstaand een greep uit de wat hardere stands op de IDEX (hier alles op youtube)

 

Thales

Krauss-Maffei Wegmann, waar de legendarische Christopher Foss voor Janes de Leopard 2A7+ toelicht

..en de Khalifa 122 mm

Rusland

Geheimzinnig Russisch. Over deze, van KBP

 

(Foto’s: bewerkingen van IDEX 2015 website materiaal)