ABN AMRO stopt met personeelskorting hypotheek

08-12-2014 12:21

ABN AMRO stopt met de personeelskorting op nieuw af te sluiten hypotheken. Medewerkers die na 31 december in dienst treden gaan hetzelfde tarief betalen als de klanten van de bank. Dat maakte ABN AMRO maandag bekend. De bank volgt hiermee het voorbeeld van IGN.

Hypotheek regeling

De huidige medewerkers kunnen wel blijven profiteren van het gunstigere personeelstarief gedurende de looptijd van de hypotheek. Dat geldt ook voor het verlengen van de rentevaste periode of als medewerkers besluiten hun hypotheek mee te nemen naar een nieuwe woning. Voor bestaande medewerkers die een hypotheek willen afsluiten geldt volgend jaar nog een overgangsregeling.

“ABN AMRO maakt deze keuze omdat het past in het huidig tijdbeeld en omdat het in lijn is met de maatschappelijke wens om personeelsvoordelen te beperken”, aldus de bank.

ING

ING maakte begin november al bekend te stoppen met het geven van kortingen op hypotheken aan het eigen personeel. De bank gaf hierbij aan dat er een ‘maatschappelijke wens’ is voor minder voordelen voor personeel. “In lijn met deze ontwikkeling heeft ING besloten om de personeelskorting op de hypotheekrente voor nieuw af te sluiten hypotheken te beĆ«indigen.”, zo verklaarde men.

(TPO/ANP)