Opinie

Blendle heeft succes, snel, laten we Blendle kapotmaken!

27-10-2014 10:11

Update: I rest my case…

Schermafbeelding 2014-10-27 om 13.15.25

 

De boys van Blendle hebben succes. Terecht succes: ze hebben hun kennis en talent gecombineerd, hebben jaren keihard gewerkt en alles opzij gezet voor hun doel, hebben al hun geld geïnvesteerd en namen ongelofelijke risico’s.

Het resultaat mag er zijn: een investering van 3 miljoen (een investering in het bedrijf, niet op hun bankrekening, het maakt ze beslist geen miljonair) door twee van de grootste uitgevers ter wereld. Wat zoveel wil zeggen als: “Als dit concept niet the next thing wordt dan weten wij het ook niet meer.”

Succeshaat

En hoe oud zijn die Blendle-boys? Ergens onder de 30? Nog geen 30, maar wel al theoretisch miljonair! Hoe gaaf is dat? Hoe vet kan het leven zijn, als je talent hebt en goede ideeën, buiten de begaande paden durft te lopen, kunt dromen, een visie hebt en risico’s durft te nemen?

Maar wat zijn de reacties van de kruideniers in Nederland kabouterland? Zoals verwacht: Haat. Jaloezie. Woede. Frustratie. Misgunnen. Doemdenken.

Want in Nederland geldt: als anderen wél het talent en het succes hebben dat jij niét hebt, dan is die ander stom en een mislukking en niet jij. Dus die ander moet dan kapot. (Lees ook deze hilarische anti-kapitalistische tweet (LOL) van notabene een VVD’er (LOL)).

Middelmatige kruideniers

Het ligt in Nederland nooit aan jezelf (je bent immers het slachtoffer) maar aan de ander. Niet jij moet groeien, de ander moet krimpen. Want: gelijkheid, solidariteit, egalitarisme. Iedereen voor een dubbeltje geboren, gaarne geen kwartje worden. Het kan kortom nooit lang duren vooraleer de PvdA een verbod op Blendle voorstelt.

Zum kotsen.

Ik kan de boys van Blendle één ding aanraden, en dat is zo snel mogelijk naar de V.S. vertrekken. Scheelt ook gelijk jaarlijks een hoop succesbelasting en winsthaatdeling onder het smerige motto ‘solidariteitsbelasting’.

 

‘Huiliehuilie, ik ben een middelmatig freelancertje terwijl anderen wél heel veel talent hebben en dat weten om te zetten in geld! *stampvoet*’