Ondernemen & zzp

Axel Springer & New York Times investeren 3 miljoen in Blendle

26-10-2014 23:26

Dé Nederlandse startup heet Blendle. En de reden dat Blendle dé Nederlandse startup is, mag blijken uit de kop van dit artikel: vandaag wordt namelijk bekend gemaakt dat de Duitse uitgeverij Springer en de Amerikaanse uitgeverij New York Times een minderheidsbelang in Blendle hebben genomen waarmee drie miljoen euro in de startup van Alexander Klöpping en Marten Blankensteijn wordt geïnvesteerd. 

De twee internationale giga-uitgeverijen, die wereldwijd voorop lopen in (digitale) innovatie, investeren vooral in Blendle omdat ze geloven in nieuwe modellen voor de journalistiek. En omdat ze Blendle een mooi en veelbeloven product vinden.

Mathias Döpfner, CEO van Axel Springer SE, laat in een persbericht weten:

 

“Als uitgever willen we lezers overtuigen van nut en noodzaak van betalen voor goede journalistiek, ook in het digitale tijdperk. Ik ben daarom erg blij dat een Europese startup een platform ontwikkelt waarop men eenvoudig en gebruikersvriendelijk gebruik kan maken van betaalde kwaliteitsjournalistiek. Blendle heeft de potentie om jonge lezers die vertrouwd zijn met het internet aan te trekken als nieuwe journalistiekconsumenten.”

 

Zowel Klöpping als Blankensteijn blijven gewoon aan als CEO en grootaandeelhouder van Blendle.

De twee uitgeverijen met minderheidsbelang zullen geen inzage krijgen in verkoopcijfers van aan Blendle deelnemende partijen.

Ook zullen aan Blendle deelnemende kranten en tijdschriften uit de stal van Springer of New York Times geen extra voordelen of inkomsten verdienen.