Business

Ter overname aangeboden: topjournalistiek!

17-10-2014 11:55

In de rest van de wereld bestaat het al decennia, hier doen fotobureaus het ook al sinds ver in de vorige eeuw en vanaf nu kan het in Nederland ook met artikelen: syndicaten. Dat je, als uitgever, als bedrijf of zelfs als particulier, elders gepubliceerde artikelen na een korte wachttijd (een week, in dit geval) op je eigen media overneemt.

Voor geld, wel te verstaan, niet gewoon omdat het kan.  En niet exclusief – iedereen mag artikelen kopen. Maar weer wel voor een alleszins redelijke prijs.

Repub

De online kiosk Myjour startte onlangs de syndicatie-dienst Repub, zie aldaar voor de details. TPO is launching publisher, in eerste instantie met de (betaalde) artikelen van ons Magazine en als er een paar knoppen zijn omgezet ook met een aantal journalisten van ThePostOnline. Voor de columns van Bas Paternotte e.a. moet u dus nog heel even geduld hebben, maar voor Roos Schlikker, Wierd Duk, Arnold Karskens en vele anderen kunt u alvast bij Myjour terecht.

Waarom u dat zou doen? Omdat u daarmee toegang krijgt tot een grote en snel groeiende database met artikelen van hoge kwaliteit waaruit u – binnen zekere grenzen – vrijelijk kunt putten. Omdat u artikelen op deze manier kunt overnemen zonder u blauw te betalen, maar met respect voor andermans auteursrecht. En vanwege het eindresultaat van dat alles: meer lezers!