TPO Doorgaan

‘De zaadjes zijn geplant, ze hebben alleen nog wat tijd nodig’

01-10-2014 12:27

Hombrezz is een nieuw merk van kwaliteits t-shirts voor mannen Ze zijn fairtrade, gemaakt met een zo klein mogelijke CO2 uitstoot én van biologisch katoen. En voor de verandering hoeft dat eens niet meer te kosten. Via Doorgaan.nl hopen de oprichters genoeg startkapitaal te verzamelen om met de productie te kunnen beginnen. Maar met nog een paar dagen te gaan, is het te funden bedrag nog niet in zicht…

Waarom kozen jullie voor crowdfunding, je had ook gewoon naar een bank kunnen gaan?

Martijn van der Linde: “We wilden niet alleen geld, maar juist ook een afname-indicatie. En crowdfunding leek ons een ideaal middel om te kijken hoe ons product in de markt zou liggen. Dat leek ons heel sterk van crowdfunding, dat je goed kunt zien als er vraag naar je product is.”

ASRcampagne

Wat waren voors/tegens van meedoen met doorgaan.nl?

“Het leek ons een goed platform omdat ze geen commercieel verdienmodel hebben, en we dachten dat we ook qua PR er veel aan zouden hebben. Maar uiteindelijk viel het project ons wat tegen.”

Het ziet er inderdaad niet naar uit dat jullie het gaan halen, hoe komt dat, denk je?

“We hebben denk ik te breed ingezet. Achteraf gezien hadden we beter maar met één shirt kunnen starten, waardoor het op te halen bedrag lager was geweest, en de kritieke drempel makkelijker was gehaald. En we hebben niet de juiste doelgroep bereikt.”

Wat gebeurt er straks met het ingezamelde geld?

“Dan gaat het geld terug naar de ‘funders’, met wat er nu staat kan de productie niet gestart worden.”

Gaan de Hombrezz shirts er wel komen?

“We vegen Hombrezz zeker niet van tafel. Achter de schermen zijn we in onderhandeling met grote partijen, waarmee de contacten dankzij de crowdfunding warmer zijn geworden. Maar of dat tot een deal komt, weten we pas na sluiting van de fundingperiode.”

Wat hebben jullie geleerd van deelname aan Doorgaan.nl?

“De verwachtingen zijn niet helemaal waargemaakt, het bleek niet ons platform. Maar uiteindelijk heeft het ons ook weer hele waardevolle contacten opgeleverd, dus waarschijnlijk hebben we er op de lange termijn wel profijt van. De zaadjes zijn geplant, ze hebben alleen nog wat tijd nodig ”

€2.590,- opgehaald van het totaal van €50.000, nog tot 5 oktober