TPO Doorgaan

‘We hebben er meer aan gehad dan alleen geld’

13-09-2014 09:22

Blogboek is een soort online heen-en-weer schrift waarin alle hulpverleners en mensen rondom een zorgkind overzichtelijk met elkaar kunnen communiceren. Via www.doorgaan.nl haalde Blogboek €7.716 op (van het totaal €7.500) op voor de ontwikkeling van workshops om ouders en betrokkenen op weg te helpen met Blogboek.

Waarom kozen jullie voor crowdfunding, je had toch ook gewoon naar een bank kunnen gaan?

Sanne-Lot van Ulzen: “De bank zal ons nog niet willen helpen, wat wij doen is simpelweg te innovatief. We hadden wel onze twijfels: het was voor ons een try-out. Nu zijn we heel tevreden over hoe het gelopen is.”

Wat waren de voors/tegens van meedoen met Doorgaan?

“Het zorgde voor veel publiciteit, en levert daarin veel op. Tegelijk hebben we de crowdfunding ook gebruikt om onze dienst met korting te verkopen. Onze klanten zijn ouders en zijn zorginstellingen, die laatsten kijken niet snel op een crowdfundingsite. Dat matchte niet helemaal.”

Blogboek

Waarom gaven mensen jullie geld?

“Mensen vinden het een sympathiek project. Het gaat over kinderen die extra aandacht nodig hebben. We hebben er overigens meer aan gehad dan alleen geld. We zijn vanwege de crowdfunding bijvoorbeeld geïnterviewd door Het Parool, waardoor we ook een spin-off hadden in andere diensten. Zo was er een man die de soms moeizame communicatie herkende en die professioneel werkt als oplosser van dilemma’s. Hij bood aan ons te helpen bij dilemma’s die we zelf tegenkomen. Binnenkort gaan we daar om tafel met mensen van de gemeente Amsterdam en zorgaanbieders.”

Waarom gaat jullie concept het helemaal maken?

“Dát het het gaat maken is vrij zeker, wanneer is nog de vraag. Wij bieden burgers een hulpmiddel om hun eigen zorg in de gaten te houden, dit is de toekomst van de zorg. We hebben niet voor niets de nationale jeugdzorgprijs gewonnen.”

Wanneer dacht je: ik stop ermee. Wat was de aanleiding? En wat sleepte je erdoor?

“Omdat we al een klantenbase hebben, wisten we wel dat we het gingen maken. Maar toen op een gegeven moment het aantal giften stagneerde, gingen we wel even twijfelen: als je het niet haalt loop je imagorisico. Dat is ook wel de reden dat we een haalbaar bedrag hebben gevraagd, eigenlijk zijn we op zoek naar serieuze investeerders.”

Zijn jullie tevreden over het totaal?

“Zeker, al zullen we het niet snel nog eens doen, onze doelgroep van zorginstellingen is er nog niet klaar voor.”

Geslaagd, 103 procent van 7500 euro gefund via www.doorgaan.nl