Portemonnee

CBS-baas verdient 200 miljoen dollar in drie jaar tijd

12-04-2014 18:01

Leslie Moonves, de topman van de Amerikaanse tv-zender CBS, verdiende vorig jaar 67 miljoen dollar. Zijn verdiensten in de afgelopen 3 jaar kwamen daarmee in totaal op 200 miljoen dollar. De bedragen behoren tot de hoogste in 2013 van bedrijven in de Standard & Poor’s 500 beursindex

Moonves’ baas Sumner Redstone, die ook nog een salaris krijgt als bestuursvoorzitter van mediaconcern Viacom, ontving 109 miljoen dollar van CBS over dezelfde jaren. De bedragen tonen dat de Amerikaanse media-industrie zijn topmannen nog steeds kwistig beloont.

Beide mediatycoons verdienden vorig jaar meer dan Nolan Archibald, de gepensioneerde topman van Stanley Black & Decker. Die streek 52,5 miljoen dollar op.

Sinds dit jaar staat Philippe Dauman, CEO bij Viacom, op de tweede plaats als best betaalde topman, met een beloning van ruim 37 miljoen dollar.

Robert Iger, bestuursvoorzitter en CEO van Walt Disney, is goed voor de derde plaats met ruim 34 miljoen dollar en David Zaslav, de baas van Discovery Communications, strijkt 33 miljoen op.

Anp