VIDEO: Ondernemer Van den Biggelaar wil concurrent Thalys starten

22-11-2013 14:22

Maarten van den Biggelaar startte een dozijn bedrijven en is na de verkoop van zakenglossy Quote bezig met twéé nieuwe projecten. De man, die in Amsterdam ooit studentendiscotheek Dansen bij Jansen startte, heeft twee nieuwe bedrijven opgezet. Hij bedacht de Thrill Grill, een rijdende truck die op lokatie  ‘de beste hamburger’ van Nederland serveert.

Het tweede is nog groter en meeslepender. De Amsterdammer praat momenteel met de Franse spoorwegen en het Nederlandse minister van Verkeer over het opzetten van een nieuwe treinverbinding naar Parijs vanuit Amsterdam. ‘De Fransen zijn geïnteresseerd en ook met het ministerie voer ik gesprekken. Ik denk namelijk dat je er een winstgevende onderneming van kan maken.’

Luxe Thalys

Na het echec van Fyra lijkt er ruimte voor een nieuwe treinverbinding. Van de Biggelaar: ‘Het wordt nadrukkelijk geen Fyra. Het zal een luxere uitvoering zijn en ook minder vaak op Parijs rijden, het wordt een business classtrein’, zegt hij tegen ThePostOnline.  Een dagje met ‘Big’ langs zijn nieuwe en oude bedrijven leerde ons dat je vooral lol met hebben en niet te veel aan geld moet denken.