MKB

‘Opzij’ en ‘J/M Ouders’ in verkoop

19-11-2013 14:05

Uitgever Weekbladpers Groep (WPG) zet de bladen Opzij en J/M Ouders in de verkoop. Het bedrijf schrapt ook 100 banen. Dat heeft WPG dinsdag bekendgemaakt.

De maatregelen zijn naar eigen zeggen nodig om WPG weer financieel gezond te maken. Met de ondernemingsraad en de vakbonden is een akkoord bereikt over de reorganisatie.

“Maatregelen richten zich op rendementsverbeteringen binnen bestaande activiteiten en stopzetten van verlieslatende activiteiten zonder toekomstpotentieel enerzijds en het creĆ«ren van ruimte voor nieuwe investeringen anderzijds”, aldus WPG.

De banen verdwijnen bij alle uitgeverijen en bij het hoofdkantoor. De reorganisatie moet voor eind volgend jaar zijn afgerond.

Het moederbedrijf van bladen als Voetbal International en Vrij Nederland en boekenuitgeverijen als De Bezige Bij en Querido, telt ruim 700 medewerkers.

Om de kosten te drukken wil WPG verscheidene bedrijfsonderdelen, waaronder de boekenuitgeverijen Singel Uitgevers en De Arbeiderspers|A.W. Bruna en de tijdschriftenuitgeverij Weekbladpers Media, onder een dak huisvesten op een nog te bepalen locatie in Amsterdam.

WPG heeft, net als andere uitgevers, te kampen met lagere verkopen, dalende oplagen en krimpende advertentie-inkomsten.

Eind oktober maakte uitgeverij Sanoma een reorganisatie bij de Nederlandse tak bekend, waarbij 500 banen worden geschrapt en een groot aantal tijdschriften wordt afgestoten.

Maandblad Opzij liet dinsdag weten al enige tijd in gesprek te zijn met “een aantal partijen die serieus interesse hebben” in voortzetting van de titel.

Anp