Ondernemen & zzp

Startup: Bieden op huurprijzen, waarom niet?

18-11-2013 15:50

Ondernemen begint met een goed idee, ThePostOnline zet daarom opvallende start-ups in de schijnwerpers. Deze week Kees Jan Verplanke (op de foto rechts) over zijn bedrijf huurbieding.nl.

Wat is huurbieding.nl?
Huurbieding.nl is een online vastgoed verhuurplatform waar ondernemers op een laagdrempelige manier kunnen reageren op leegstaand vastgoed, door vrijblijvend te bieden op de huurprijs.

Hoe gaat dat in de praktijk?
Een klant is eigenaar van een pand en meldt het aan met een huurprijs van bijvoorbeeld 6000 euro per maand. Vervolgens ontvangt de eigenaar reacties op het pand van ondernemers die er wel willen zitten voor 3000, 2000 of zelfs 500 euro per maand. Het maakt niet uit wat ze bieden, de eigenaar ontvangt alle biedingen inclusief contactgegevens. Op die manier komt er weer beweging in een vastzittende markt. Een leegstaand pand levert immers nog minder op. Bieders zijn dus ondernemers, van advocaten tot kledingwinkels, van loodgieters tot timmermannen.

Kees Jan Verplanke (rechts) en zijn compagnon Jordi Pas (links)

Wat is er vernieuwend aan jullie systeem?
Huurders bepalen hun eigen huurprijs, dat is aantrekkelijk. Onze service is laagdrempelig, wat er voor zorgt dat ondernemers reageren op panden die al jaren leegstaan. Leegstaande panden die al jaren zonder reactie worden aangeboden krijgen door het bied-systeem opeens volop de aandacht.

Bieden op de huurprijs kan natuurlijk ook bij de makelaar, maar zij nemen biedingen vaak niet serieus, via ons platform worden de biedingen wel serieus opgepakt. Dat is het voordeel van kortere lijnen tussen huurder en verhuurder.

En hoe verdienen jullie daar dan geld aan?
Wij bieden een online platform en zetten je pand in de schijnwerpers, om je bedrijfsruimte aan te melden betaal je eenmalig 675 euro exclusief btw. We vragen verder geen courtage en je pand staat voor onbepaalde tijd op de site.

Hoe lang ben je al bezig en hoe gaat de business?
Wij zijn nu een jaar actief en groeien met 20 tot 30 panden per maand, daarvan verhuren wij er 5 a 10 per maand. Momenteel hebben wij ongeveer 80 bieders per maand.

Je bent pas 22, hoe ben je in deze business gerold?
Ik ben sinds mijn 20ste in de vastgoedwereld actief, na een verleden als timmerman. Voor een belegger was ik actief op de veiling voor panden en toen bedacht ik: wat met koopsommen kan, kan ook met huurprijzen!

Wat zijn jullie toekomstplannen- en ambities?
Momenteel zijn wij bezig het grootste verhuur platform van Nederland te worden. Met kleinere panden, tussen de 0 en 1000 vierkante meter zijn wij momenteel een sterke speler, maar we willen sterker worden met grotere panden.Daarnaast willen we vanaf februari volgend jaar in België actief zijn en daarna in de rest van Europa!