Business

DJ Tiësto is 54 miljoen euro waard

12-11-2013 19:00

De rijkenlijst is een paar minuten uit, maar wij hebben hem al gelezen en geanalyseerd. De Quote 500 in tien lemma’s, volgens ThePostOnline.

Tatjana Simic verloofde afgeboekt

De Quote 500 verloofde van Tatjana Simic – de bijna gepensioneerde darmenhandelaar Lex van Hessen – is helemaal niet rijk. Dat zegt hij zelf tenminste in de Quote 500 editie van 2013. De nummer 137 van de Quote-500 wenst uit de rijkenlijst te worden geschrapt, omdat hij al zijn geld heeft ondergebracht in een stichting ten algemene nut. Over 150 van zijn 190 miljoen euro heeft hij geen zeggenschap meer, sputtert hij in het glimblad. Weet de ex-Flodder-diva dat al? Heeft ze wel goed gegokt met deze man? Simic’s vorige Q500-liefje Ronny Rosenbaum staat ingeschaald op 400 miljoen euro, op plek 57 en nog hoger staat Tatjana-ex te Marcel Boekhoorn te glimmen: op de tiende plek, met 1,3 miljard euro.

Tiësto is nummer 500

DJ Tiësto is 54 miljoen waard en staat op nummer 500, de jaarlijkse pr-plek die is gereserveerd voor een BN-er met pecunia. De plaatjesdraaier uit Breda had graag gezien dat hij in Forbes’ richlist stond in plaats van de laatste plaats te bezetten in deze Hollandse rijkenparade. In Nederland doen we toch altijd een beetje besmuikt over geld verdienen vertelde hij aan Quote-akela Mirjam van den Broeke die dat vanmiddag weer aan ons doorfluisterde. Onze dj is een internationaal opererende kapitalist. Een deel van zijn geld staat belastingvriendelijk te renderen op Cyprus (Gaat dat wel goed, meneer Tiësto?). Een ander deel ligt op kanaaleiland Guernsey, waar hij al zijn inkomsten uit portretrechten naar toe laat stormen. Tiësto is hiermee meteen de meest gewilde vrijgezel uit de lijst.

Quote hoofdredacteur Mirjam van den Broeke geeft nog meer golddigtips hieronder

De Vlieger vliegt uit de lijst

TPO-columnist Erik de Vlieger staat niet (meer) in het klassement, want te arm, maar pakt nog wel een notering als toprijke in de regio Noord-Holland. De publicerende vastgoedman met bankenaversie staat ingeboekt voor 43 miljoen euro. Net onder een andere regioheld uit Noord-Holland: voetballer Dennis Bergkamp. De Ajax-hulptrainer uit Blaricum is goed voor 45 miljoen.

Breukhoven is exit

Meest dramatische exit! Quote neemt afscheid van Hans Breukhoven. De voormalige baas van het omgevallen Free Record Shop was ooit goed voor 93 miljoen euro en vele, vele glimpagina’s in de rijkenencyclopedie, veelal in portretvorm met zijn toenmalige vrouw Connie a.k.a. Vanessa. En nu? ‘Ik heb niets meer’, grapt Breukhoven. Quote boekt hem af tot 35 miljoen.

Rijken worden rijker. Alweer!

De rijken zijn weer rijker. 6,14% kunnen de Hollandse goudhaantjes beschrijven op hun spaarrekeninkjes. Niet vanwege veel nieuwe business hoor. De stijging wordt vooral veroorzaakt door stijgende beurswaardes. Toprijken maken geld met geld. Dat is het betere Dagobert Duck werk. Erop zitten en kijken hoe ‘t meer wordt, terwijl wij voortploeteren.

Brandloyality baas te laag ingeschaald

Robert van der Wallen, de man van marketingbedrijf Brand Loyaty staat te laag in de lijst. Quote schaalde hem in op 140 miljoen euro, en dat bleek te voorzichtig. Vorige week, ver na de deadline, verkocht de Bosschenaar zijn bedrijf aan een Amerikaanse beursbedrijf, en schoof er al 267 miljoen euro cash over tafel. Van der Wallen heeft naar verluidt zo’n dikke 90% in handen. Da’s toch 100 miljoen meer dan die 140 miljoen waar hij nu voor in de boeken staat.

Flevoland is Q-500 arm

De meeste Q-500 leden wonen in Noord-Holland (93), de minste in Flevoland en Zeeland: 4 en 6.

Hind is nummer 1 trophy girl

Zangeres Hind is het meest gefortuneerde trofeemeisje. Ze is het vriendinnetje van Marcel Boekhoorn. Andere opvallende binnenkomer in de armcandy top 5 is Gigi Ravelli. Op nummer 4 knalt GTST-feeks Lorena binnen. De goedlachse blondine is amoureus met de 41-jarige beurshandelaar Roger Hodenius. Quote meldt dat Hodenius zich tijdelijk moest verschansen in het Conservatorium Hotel, ‘nadat zijn echtgenote hem op straat had geknikkerd wegens buitenschoolse activiteiten met Ravelli.’

Beatrix-afboeking bij Oranjes

De Oranjes werden 5,2% armer. Prinses Beatrix had Quote al eens laten weten dat de koninklijke familie te hoog genoteerd stond. Hoeveel de Oranjes waard zijn blijft een gok. De Q-500 rekenaars aan het Singel in Amsterdam hebben er voor de beleefdheid maar een plakje royale rijkdom afgeschraapt.

Nummerplaatbelasting

Meest verwende anekdote. Autoverzamelaar en oprichter van computeraccesoires-keten Trust Michel van Perridon (goed voor 265 miljoen euro) heeft er 600.000 euro extra voor over om in een Veyron te rijden met een Nederlandse nummerplaat. Hij had een buitenlands plaatje op de kont van zijn bolide kunnen schroeven en aldus belasting kunnen ontduiken, maar dat doet de Rotterdammer niet. ‘Niet omdat ik graag belasting betaal, maar met een buitenlandse plaat op zo’n wagen word je continu aangehouden.’

Charlene de Carvalho Heineken op numero 1

Oh ja, de dochter van Freddy Heineken staat op 1. Ze is 7,2 miljard euro waard.