Business

Ook Rabobank adviseert: koop nu een huis

22-08-2013 13:48

Na het nog wat voorzichtige koopadvies van Jeroen Dijsselbloem afgelopen maandag, windt Rabobank-topman Piet Moerland er vandaag geen doekjes om: het wordt heus niet meer slechter, wie nu een huis koopt is over 20 jaar rijk:

Over enkele jaren is er in Nederland een tekort aan woningen, zowel in kwantitatieve als in kwalitatieve zin. Er zit een prop in de doorstromingen, maar als die straks losschiet heeft Nederland juist een huizentekort en krijgen we weer een bloeiende woningmarkt.

Kortom: koop dat huis nu, voordat je weer achterin de rij moet aansluiten en je de hoofdprijs moet betalen. Je zou stom zijn als je het niet doet! Of zoals Moerland het omschrijft: ‘De huizenprijzen zijn nu onder het ‘langetermijnevenwicht’ tussen vraag en aanbod, wat zo veel wil zeggen dat de komende 50 jaar de huizenprijzen gemiddeld wat hoger zullen liggen.

Omdat er in Nederland nauwelijks huizen leeg staan, hoef je je geen zorgen te maken voor een huizenoverschot, stelt Moerschot, dat wil je niet als huizenbezitter, omdat zoiets de prijs behoorlijk drukt.

Nu instappen, straks cashen dus. Als Dijsselbloem en de directeur van de Rabobank het zeggen, dan moet het haast wel waar zijn. Hopelijk zorgen diezelfde twee er ook voor dat zoveel mogelijk mensen de financiering die voor zo’n aankoop nodig is de komende tijd rond kunnen krijgen.