Business

Modemeisje Josh V. eist half miljoen van producent

16-04-2013 20:12

Josh Veldhuizen, bekend van tv-serie Modemeisjes met een Missie en exploitant van modelijn Josh V., is in juridische gevecht gewikkeld met kledingproducent Glamorous Fashion BV. Veldhuizen claimt nog een half miljoen euro aan achtergestelde inkomsten te krijgen.

Dit zegt ze tegen ThePostOnline.

De ondernemer heeft samen met de belastingdienst een claim neergelegd, nadat Glamorous Fashion BV vorige week faillissement heeft aangevraagd. ‘Ik heb drie collecties gemaakt, maar nooit inzage gehad in de verkopen, ook niet nadat ik daar nadrukkelijk om heb gevraagd’, laat ze weten. ‘Ik ben er wel een beetje klaar mee.’

Faillissement

De belastingdienst wilde beslag leggen bij de vennootschap, maar dat was niet mogelijk, omdat Veldhuizen al beslag had laten leggen. ‘De fiscus had toestemming van mij nodig om steunvorderaar te zijn in het faillissement’, verklaart ze.

Glamorous Fashion BV wijst de claim af en zegt dat Josh V. zelf nog geld schuldig is aan de firma. Het bedrijf meent dat Veldhuizen een overeenkomst niet is nagekomen en derhalve 100.000 euro wegens contractbreuk moet betalen. Ook zou ze zonder overleg een schoenenlijn hebben besteld.

Glamourleugens

‘Dat zijn leugens’, verweert Veldhuizen zich. ‘Glamorous Fashion BV is vanaf het begin van onze samenwerking de verplichting niet nagekomen.’

Veldhuizen zegt sterk te staan en wijst erop dat de belastingdienst faillissement heeft aangevraagd omdat achterstallige fiscale verplichtingen niet werden nagekomen.

‘Het zijn echt oplichters’, laat ze weten. ‘Ik heb een paar keer een voorschot gekregen en heb af en toe een managementfee.’

Curator

Veldhuizen heeft inmiddels een gedetailleerde lijst met verkochte kleding overlegd aan de curator. De modeondernemer is in oktober 2012 al een bodemprocedure gestart en wacht nu op verslag van de wettelijke boedelverdeler om na te gaan wat er nog te vorderen is.

In een niet getekende overeenkomst, die ThePostOnline inzag, staat onder meer dat 60 procent van de netto-omzet aan Glamorous Fashion BV toebehoort. In ruil daarvoor zou het bedrijf de kosten betalen voor de productie van de collecties. Veldhuizen: ‘Netto ja. Wat er af is gegaan aan kosten is niet bekend’.

Advocaat Keith Cheng van Glamorous Fashion BV erkent dat Josh V. recht had op geld uit verkopen, maar zegt dat dit bedrag niet opweegt tegen de afkoop van de ontbinding van het contract, de uitgaven aan de schoenenlijn en reeds betaalde voorschotten. ‘Wij krijgen nog geld van haar’, beweert hij.