Business

Domeinnaamhouder jaagt op ‘failliete’ Henk Krol

20-03-2013 15:54

Roel Dirckx, eigenaar van Aleto Internet, het bedrijf dat de website van de GayKrant heeft gebouwd, wil geld zien van het bedrijf van  50 Plus fractievoorzitter Henk Krol. De politicus verklaarde drie vennootschappen failliet.

Het internetbedrijf heeft nog rekeningen openstaan bij faillietverklaarde Best Publishing Group Bv (BPG), de eigenaar van de GayKrant, zegt Dirckx tegen ThePostOnline. Dirckx wil ‘liever niet zeggen’ hoeveel geld hij nog tegoed heeft van Krol.

Gaykrant.nl

Dirckx geeft aan dat hij zich beroept op het zogeheten retentierecht van de domeinnaam van de website. BPG heeft volgens Dirkckx zo’n veertig domeinnamen bij Aleto Internet. “Daarbij kun je denken aan gk.nl, gk.eu, gaykrant.nl.”

Door dit retentierecht heeft Aleto de domeinnamen als onderpand van de schuld van BPG. “Domeinnamen met twee letters zijn tienduizenden euro’s waard, daar kan de rekening van BPG wel mee betaald worden”, aldus Dirckx.

Op zwart

Volgens Dirckx behoort het tot de mogelijkheden dat de site van de GayKrant op zwart gaat om de onderhandelingspositie te versterken.

Helemaal zorgenvrij is de Limburger echter niet. “Je weet nooit wat voor rare fratsen een curator nog gaat uithalen.” Dirckx: “Maar dankzij de domeinnamen hebben we een betere onderhandelingspositie van andere schuldeisers.”

Financiële zorgen

Dirckx zegt al langer weet te hebben van de financiële problemen bij de bedrijven van Henk Krol. Tijdens de viering van het 10-jarig homohuwelijk in 2011 zouden er al stemmen opgegaan zijn dat de Gaykrant in zwaar weer was.

Henk Krol heeft het faillissement aangevraagd voor drie vennootschappen: Gay.Tel. Best Publishing Groep BV en BPG Beheersmaatschappij. De totaal uitstaande schuld bedraagt 480.000 euro, laat mr. Loes Gloudemans namens de curator weten aan The PostOnline. Dirckx heeft zich inmiddels bij Gloudemans gemeld.

Curatorenverslag

Over drie weken komt ze met het eerste curatorenverslag. Ze merkt op dat in de boedel ook nog het hypotheekrecht valt van een bedrijfspand. ‘Dat pand is zeker nog iets waard’, laat ze weten.  Ze wilde geen uitspraak doen over de waarde van de bedrijfsruimte. ‘Het is best groot.’

Krol was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar vanwege een overleg in de Tweede Kamer.