Business

Waar blijft Amazon?

09-01-2013 15:51

De komst van de Amerikaanse webwinkel Amazon is nog altijd in nevel gehuld. In september vorig jaar werd de komst van een Nederlandse tak van het bedrijf aangekondigd. Een poging naar amazon.nl nu linkt nog steeds naar de Britse website. Een Nederlandse versie van Amazon lijkt dus nog op zich te laten wachten.

De webwinkel zou in oktober 2012 van start gaan in Nederland, zo bevestigde destijds onder andere het Centraal Boekhuis. Via een woordvoerder laten ze nu weten van niets te weten over het wegblijven van het boekenconcern.

Zowel een woordvoerster van het Europese Amazon hoofdkantoor in Luxemburg als het Britse equivalent van de Amerikaanse webwinkel “kunnen niet reageren op speculaties”.

Sint

Amazon zou in oktober zijn opwachting maken in het Nederlands webwinkellandschap. Sinterklaas en de Kerst gingen echter voorbij zonder kado’s van een Nederlandse variant van de online verkoper.

Bol.com zou grote concurrentie kunnen ondervinden wanneer Amazon daadwerkelijk zijn intrede doet in Nederland. De Nederlandse onlineverkopers lijken zich dan ook voor te bereiden op de komst en daarmee de concurrentieslag met de Amerikanen.